M.C.N. Podcast | Episodul 13 – Optimismul activ și reach-ul profesorilor

M.C.N Podcast s-a întors!

În cel de-al 13-lea episod, i-am avut invitați pe Sebastian Severin (Proiect ROSPIN-SAT-1), Vlǎduț Dinu (Proiect SmetyTech) și Alexandru Hǎnțǎscu (Proiect ECRIDA). Ei și proiectele lor au fost aleși în urma a peste 100 de e-mailuri pe care le-am primit din partea studenților.

Ne-am bucurat să vedem câte lucruri interesante în domenii diferite au loc în același timp și cum fiecare proiect are în comun o echipă care visează și muncește activ la schimbarea societății și a educației din România.

Pe cei 3 aveți ocazia să îi cunoașteți în episodul de astăzi. Optimismul lor, pasiunea și rezultatele i-au adus la aceeași masă cu profesioniști din toată lumea, alături de care au învățat și s-au dezvoltat până acum.

ROSPIN-SAT-1 se pregătește de lansarea primului satelit open-source din România – satelit care va monitoriza pădurile de pe teritoriul României.

Poți fi și tu parte din povestea lor printr-un SMS cu textul SATELIT (4 euro/luna) la 8864 sau poți mai multe despre ei aici: https://rospin.org/

Smety-Tech este o echipă formată din 4 ingineri perfecționiști care studiază la Universitatea Transilvania din Brașov. Împreună, formează un Full Stack cu vaste cunoștințe pe Front End, Back End, DevOps, Cybersecurity, dar și Ui/Ux Design.

In prezent, lucrează la 3 proiecte axate pe Dev Tools, Inteligență Artificială, Blockchain, Smart City și Reducerea Carbon Footprintului.

Află mai multe despre ei aici: https://www.linkedin.com/company/smetytech/

ECRIDA este un proiect studențesc pornit în anul 2019 cu scopul de a analiza impactul microgravitației asupra obiectelor realizate în spațiu și de a dezvolta un echipament ce este capabil să printeze 3D în aceste condiții.

În martie 2023 experimentul ECRIDA a fost lansat la bordul rachetei REXUS 29 din cercul polar. Ești student și ți-ai dori să te implici în proiecte similare? Găsești suport în echipa ECRIDA: https://ecrida-rexus.github.io/#/

Mulțumim și partenerilor de la Electric Castle, care îi vor primi pe cei 3 studenți și câte un însoțitor, în cadrul festivalului de anul acesta, în perioada 17 – 21 Iulie.

Găsești și tu bilete, aici: https://electriccastle.ro/

În public, am avut studenți de la mai multe universități și specializari: SNSPA, Universitatea București și Universitatea Titu Maiorescu. Mulțumim!

I-am avut alături de noi și pe cei de la Asociația pentru Valori în Educație (AVE România) – asociație care contribuie de 9 ani la transformarea sistemului educațional din România prin programe și proiecte dezvoltate pornind de la nevoile școlilor.

Le poți fi și tu aproape aici:
AVE: https://ave-romania.ro/

Prietenii de la Black Cab ne-au fost și ei aproape și s-au ocupat de transportul invitaților. Mulțumim!

/Instagram: https://www.instagram.com/blackcab.romania
/Facebook: https://www.facebook.com/blackcab.romania

—-.
Produced by: Headline Management
/Instagram: https://www.instagram.com/headline.management/

Directed by: Călin Crețu
/Instagram: https://www.instagram.com/calin.cretu.7/

Video production by: Evgeny Gromik
/Instagram: https://www.instagram.com/evgenygromik/

Animație: Ioana Luiza
/Instagram: https://www.instagram.com/ioanaluiza8

Scenografie: Alexandra Panaite
/Instagram:https://www.instagram.com/alexandrapanaite/

Producție & Social Media:
Eliza Radu, Lavinia Aranghel, Răzvan Gârz, Andreea Olteanu & Irina Perju
—-
Find me on:
/Facebook: https://www.facebook.com/micutzu.standup.comedy /Instagram: https://www.instagram.com/micutzustandup/

Contact podcast: mcnpodcast.ro@gmail.com #MCNpodcast #PODCAST

—- (C) & (P) Cosmin Nedelcu 2024 All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this content on your channel.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.